Video: Eerste tosti’s van Wim en Max
'De Tostifabriek’ had als doel de relatie tussen onszelf en ons voedsel inzichtelijk te maken. Op een oud fabrieksterrein in Amsterdam werden alle ingrediënten die nodig zijn voor een simpele tosti van begin tot het bittere eind geproduceerd. Koeien voor de kaas, varkens voor de ham en graan voor het brood.
Voor 25 euro
Het project is begonnen met zes vrienden die wel in waren voor een artistiek, agrarisch en maatschappelijk experiment. Met behulp van crowdfunding, bijdragen van sponsoren en adviezen van bakkers, boeren en slagers heeft een team van vrijwilligers ervoor gezorgd dat zaterdag aanstaande de eerste tosti voor 25 euro verkocht wordt.
Gisteren was 'De Tostifabriek' te gast bij De Wereld Draait Door. Aan tafel tostibakkers van het eerste uur Sascha Landshoff en Vera Bachrach. Alle vrijwilligers zijn ook in de studio. Wat hebben ze geleerd van het project? De slacht van de twee varkens leidde tot heftige reacties, het team werd zelfs met de dood bedreigd. Eten ze voortaan alleen nog tosti’s kaas?
Bekijk hier de uitzending van De Wereld Draait Door.
Tekst: Ruben van Boekel