Vion Duitsland verkoopt retailbedrijven
„De productie van worst, schnitzels en gehaktballen maakt in de toekomst geen deel meer uit van de kernactiviteiten van VION", verklaart David Müller-Elmau, Managing Director Convenience-Retail Duitsland.
Vers vleesverwerking
De focus van Vion Food ligt in de toekomst op het versterken van de activiteiten slachten en verdere vers vleesverwerking van varkens en runderen. In deze centrale kernactiviteiten wordt verder geïnvesteerd.
Daarnaast worden de Foodservice Frozen Convenience-activiteiten met de bedrijven Salomon FoodWorld en Salomon Hitburger in Großostheim evenals FVZ Westwood voortgezet en uitgebouwd. Ook in de uitbreiding en modernisering van de productie van voorverpakt vers vlees op de locatie Großostheim worden miljoenen geïnvesteerd.
Goede positie
Vion Food heeft besloten de Duitse Convenience-Retail activiteiten te verkopen, omdat het naar eigen zeggen niet de beste eigenaar is om deze activiteit verder te ontwikkelen. Investeringen in de Convenience-Retail activiteiten zouden nodig zijn om de verdere groei van deze activiteiten te ondersteunen.
Tekst: Ruben van Boekel
Beeld: Ruth van Schriek