Finalisten van Het Beste Idee van Varkensland 2024 bekend
Zoals elk jaar is het geen gemakkelijke taak om van de meest de waardevolle inzendingen een selectie te maken, maar het adviesteam van HBIVV heeft alle inzendingen zorgvuldig beoordeeld. De finalisten hebben stuk voor stuk innovatieve ideeën die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van de varkenshouderij.
Vijf finalisten
De vijf ideeën die doorgaan naar de finale zijn nu bekendgemaakt. Pieter Hoenderken is genomineerd voor zijn idee ‘Wegen zonder weegschaal’. Rainier van Gelderen, die al meerdere keren met HBIVV meedeed en ook werd genomineerd, probeert het dit jaar met zijn idee ‘AI assist helpt’. De derde finalist is Peter Reijnoudt met zijn inzending ‘MicroAktiv-BS voor meer rendement per dierplaats’. Een natuurlijk product voor het verminderen van ammoniak en stank in stallen. Roland van Asten gaat de strijd voor de HBIVV Award aan met zijn ‘FlexiPigFloor’ en als laatste finalist is Pleun Leeijen, met ‘The Pig Story’ geselecteerd.
Finaleplek voor studenten
Op 18 september nemen diverse studenten deel aan de Studentenchallenge, waarbij zij strijden om een wildcard voor de finale van Het Beste Idee van Varkensland. Het winnende idee zal zich voegen bij de overige finalisten in de spannende race naar de hoofdprijs.
In oktober zullen alle finalisten deelnemen aan een intensieve masterclass en pitchtraining ter voorbereiding op de finale. Deze finale vindt plaats op 19 november bij Aeres, locatie Barneveld. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze inspirerende avond bij te wonen. Aanmelden: www.hetbesteideevanvarkensland.nl.
Adviesteam HBIVV
Het adviesteam van HBIVV bestaat uit onder andere Mariska Kerste (LNV), Henri Ekkel (varkenshouder), Karin Jansen (POV en ex-zeugenhoudster), Eveline Willems (dierenarts, Royal GD), Tim van Sprang (dierenarts, Agrifirm), Marlies Olde Monnikhof (dierenarts, Coöperatie Varkensartsen), Roan Weenink (Rabobank) en Marije Thybaut, (dierenarts, VKON/HBIVV en betrokken bij het subfokbedrijf thuis).
Tekst: Redactie Pig Business
Beeld: HBIVV
Bron: HBIVV