Tv-kok Mathijs Vrieze over food trends 2014
„We gaan naar de (biologische) speciaalzaak, verbouwen zelf in de tuin of halen het bij de boer zelf. We eten minder vlees, maar als we vlees eten willen we dat het dier een fijn leven heeft gehad en niet gerommeld is met het vlees", aldus tv-kok Mathijs Vrieze op zijn website.
De crisis is nog flink voelbaar waardoor we nog meer willen genieten van onze pure en zelfgemaakte maaltijden. Daarnaast bestellen we steeds vaker ingrediënten online.
Kwaliteit voor kwantiteit
Kwaliteit wordt weer gewaardeerd. Ondanks de crisis kiezen we steeds meer voor biologisch, scharrel, eerlijke en pure voeding. Liever een kleiner stukje vlees wat lekker en verantwoord is.
De beste voorbeelden hierin zijn de opmars van biologisch gehakt en scharrelkipfilet waar geen hoeveelheden vocht uit loopt tijdens het bakken én gewoon veel lekkerder smaakt.
Online (voedsel) kopen
Niet alleen de dagelijkse boodschappen bestellen we steeds meer online. Ook de speciale ingrediënten en producten bestellen we op het internet. Gewoon direct bij de boer, een speciaal samengestelde foodbox, bij de supermarkt of uit het land van herkomst.
Flexi Bio-eter
„We willen allemaal ons steentje bijdragen aan de duurzaamheid en de aarde maar denken ook aan onze portemonnee. Biologisch vlees zullen we daarom steeds vaker integreren binnen onze weekmenu’s, waardoor we ‘gewoon en goedkoper vlees’ afwisselen met biologisch vlees”, verwacht de tv-kok.