
Video: Een kijkje in de AR-voerkeuken: CCM, aflevering 5
Video: Hoe wordt CCM in de brok geperst?
De CCM wordt geproduceerd op onze locatie in Doetinchem (bekijk aflevering 3). Jarco en Eelco nemen je mee door de fabriek in Wageningen en laten je stap voor stap het productieproces zien. Nadat de CCM is gewogen, wordt het toegevoegd aan de lintmenger. Vervolgens gaat het mengsel door naar de brokkenpers, waar de brokken onder hoge druk worden gevormd en een temperatuur van 80-85°C bereiken. Daarna worden de brokken met buitenlucht in de koeler afgekoeld. Zodra het product is afgekoeld, wordt het opgeslagen in de silo, klaar voor transport met de bulkwagen naar de varkenshouder.
Aan het einde van de video nemen Jarco en Eelco je mee helemaal naar de top van de fabriek, op maar liefst 65 meter hoogte! Vanaf daar kun je genieten van het indrukwekkende uitzicht vanaf onze fabriek en de omgeving.
Volgende aflevering
In de volgende aflevering laten we zien hoe varkens succesvol met CCM in hun rantsoen omgaan.
Vorige afleveringen
- Aflevering 1: ruwvoerteeltspecialist Raymond Heuvels en varkensspecialist Eelco van de Hoef nemen in deze aflevering de maisteelt onder de loep.
- Aflevering 2: varkensspecialist Eelco van de Hoef gaat in deze video op bezoek bij Varkenshouderij Tenhagen in Neede. Samen met Floris en Lucas Tenhagen laat hij zien hoe zij de mais oogsten en conserveren.
- Aflevering 3: Bij de vestiging van AgruniekRijnvallei in Doetinchem laten Eelco van de Hoef en Sander Hulshof van AR Coproducten zien hoe we de mais zorgvuldig innemen en conserveren.
- Aflevering 4: In deze aflevering laat Eelco van de Hoef zien hoe we de CCM verwerken in het vloeibare mengsel Agrubrij.
Meer weten?
Meer weten over CCM en wat het kan betekenen voor jouw bedrijf? Lees er alles over op onze informatieve CCM-pagina of neem contact op met een van onze varkensspecialisten.