CAH: onderwijs over risico's mestgassen
Afgelopen week presenteerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid haar conclusies over het onderzoek naar mestgassen. Dit naar aanleiding van het ongeval in een mestsilo in Makkinga waarbij drie personen om het leven kwamen en een persoon ernstig gewond raakte.
Eén van de drie adviezen van de onderzoeksraad is het inpassen van de gevaren van mestgassen in het onderwijs. CAH Vilentum werkt vanaf januari dit jaar op dit gebied samen met DLV.
Kennis inpassen
In januari heeft CAH Vilentum naar aanleiding van de betrokkenheid bij dit netwerk besloten om de kennis die hieruit voortkomt, in te passen in het basisgedeelte van het onderwijsprogramma.
Onlangs is zelfs een oud-student van CAH Vilentum verongelukt door mestgassen, aldus de hogeschool. Op CAH Vilentum wordt nu bediscussieerd hoe dit thema nog beter onder de aandacht gebracht kan worden in het onderwijs.
Tekst: Gineke Mons
Gineke Mons (1970) groeide op op een biologisch melkveebedrijf in Gelderland. Na haar studie journalistiek werkte ze 13 jaar bij het Agrarisch Dagblad. Sinds 2008 is ze freelance (landbouw)journalist, met het accent op veehouderij en diergezondheid.
Beeld: Susan Rexwinkel, Ruth van Schriek