‘Meer ziektes bij vegetariërs’
De vegetariërs zijn vergeleken met groepen die weinig, gemiddeld of veel vlees consumeren, maar wel in eenzelfde categorie zitten qua leeftijd, geslacht, scholing, beroep, status, inkomen. Dat leverde statistieken op, waaruit bleek, dat de frequente van diverse ziekten onder de vegetariërs hoger uit kwam, meldt vlees.nl.
Mensen die geen vlees eten, lopen het risico op tekorten aan bepaalde stoffen. Volgens Burkert kunnen mensen die tekorten weliswaar behoorlijk compenseren, maar de onderzoeksresultaten wijzen er op, dat vegetariërs vaker aangeven zich minder gezond te voelen dan de groepen met een meer gevarieerde voeding, dus met inbegrip van vlees. Zo gaan zij bijvoorbeeld ook vaker naar de dokter.
Gevarieerd menu gezonder
De enquête leidde tot conclusies, dat een gevarieerd menu (met vlees) voor de gezondheid te verkiezen is. De meeste respondenten denken bij een gezond dieet zelf overigens ook aan een gevarieerd, gematigd eetpatroon met vlees.