Deense slachterij leidt bezoekers rond
De onderneming verwerkt dagelijks zo'n 20.000 varkens. Terwijl dat proces in volle gang is, worden groepen bezoekers, waaronder journalisten, beleidsmakers, opinieleiders, studenten, schoolklassen en andere geïnteresseerden uit het hele land, maar ook uit Zweden, Noorwegen, Duitsland, Italië, Polen en van elders ontvangen en rondgeleid, meldt vlees.nl.
Vier meter boven de werkvloer heeft het bedrijf een glazen tunnel aangelegd. Een gids leidt dagelijks de bezoekers langs elke stap in het proces van de slacht en de verdere verwerking. Mensen kunnen allerhande vragen stellen, die allemaal beantwoord worden. Het nemen van foto’s wordt vooral aangemoedigd.
Uit vrees voor negatieve reacties stond de directie aanvankelijk niet te springen om de bezoekersfaciliteiten. Maar het initiatief heeft succes. Sinds de opening hebben bijna 200.000 mensen het bedrijf bezocht. Het bedrijf stelt inmiddels, dat bezoekers het bedrijf vooral verlaten met een beeld en een gevoel, dat het vlees onder streng toezicht en tegen hoge standaarden en eisen is geproduceerd.