Rood vlees essentieel voor gezonde voeding
Volgens één van de auteurs, dr. Carrie Ruxton, speelt vlees al lang een vitale rol in het menselijk dieet. Zo is vlees bij uitstek een bron van hoogwaardige eiwitten en essentiële micronutriënten, melden vlees.nl en global meat news na een publicatie van het British Nutrition Foundation Bulletin.
Het rapport illustreert dat in een ontwikkeld land, zoals Groot Brittannië, waar voedsel in overvloed is, mensen te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgen. Deze zijn in rood vlees juist volop aanwezig, zoals ijzer, vitamines A en D, selenium, magnesium, kalium en zink.
Van vitaal belang
Het prominent op nemen van rood vlees in het eetpatroon is volgens de wetenschappers voor alle leeftijden van vitaal belang. Ruxton wijst erop, dat het terugvallen op slechts matige hoeveelheden mager vlees ook effect heeft op het binnen krijgen van voldoende goede vetten en energie.
Deskundigen wijzen er in een reactie op, dat de studie bovendien duidelijk maakt, dat er geen consistent bewijs is voor de diverse verbanden, die wel gelegd worden tussen tal van ‘welvaartsziekten’ en de consumptie van rood vlees.