Tweederde let niet op duurzaamheid
Dit blijkt uit het GfK-onderzoek 'Duurzaam Eten', in opdracht van onder meer de Nationale Postcode Loterij, meldt vlees.nl. GfK stelde aan een representatieve steekproef van consumenten vragen over duurzamer eten.
51 procent van de consumenten geeft aan de mate van duurzaamheid van voedingsmiddelen zeer belangrijk te vinden. Bij het boodschappen doen let een derde van de consumenten er ook echt op of het eten duurzaam geproduceerd is. Redenen om niet te kiezen voor duurzamere producten zijn met name gewoonte en prijs.
Een beter leven
De supermarkt wordt door consumenten het vaakst bezocht om duurzame producten te kopen gevolgd door de speciaalzaak, boer, biologische winkel en markt. Voor 69 procent van de consumenten betekent duurzaam eten vooral zo min mogelijk eten weggooien. 61 procent vindt het belangrijk dat dieren een beter leven hebben gehad.
Ook laat het onderzoek zien dat duurzaam (geproduceerd) eten de afgelopen jaren belangrijker is geworden. Vier op de tien consumenten is de afgelopen twee jaar duurzamer gaan eten. 30 procent verwacht de aankomende twee jaar meer duurzame producten te kopen.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: vlees.nl
Beeld: Fenneke Wiepkema