logoClose menu
Menu
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Close submenu ( Nieuws) Nieuws
  • Home
  • Markt
  • Diergezondheid
  • Voeding
  • Ondernemen
  • Fokkerij
  • Huisvesting
  • Mest
  • Vlees
Close submenu (Markt)Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Close submenu (Diergezondheid)Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Close submenu (Voeding)Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Close submenu (Ondernemen)Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Close submenu (Fokkerij)Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Close submenu (Huisvesting)Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Close submenu (Mest)Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Close submenu (Vlees)Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Close submenu (Vakblad)Vakblad
  • Jaargangen
  • Verschijningsdata
  • Abonneren
Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenFotoserie: Nieuwe showroom bij familie Van Leeuwen

Fotoserie: Nieuwe showroom bij familie Van Leeuwen

De hypermoderne showroom bij de familie Van Leeuwen is het decor voor de Pig Business Thema-avonden in het zuiden. Naast de vleesvarkens en akkerbouw is dit voor de familie een nieuwe sprong in het diepe.
Het vleesvarkensbedrijf ‘Ons Boerenerf’ is van Aad (60) en Diny (56) van Leeuwen. Zoon Arjan (32) zit in de maatschap en is de bedrijfsopvolger. Zijn jongere zus Saskia (30) gaat de showroom beheren.
Een jaar geleden was de showroom nog niets meer dan een verouderde en sobere varkensstal. Hoewel de showroom aan het woonerf grenst, hoorde de stal oorspronkelijk niet bij het varkensbedrijf. Aad kocht de stal jaren geleden van zijn buren.
De buitenmuren van de showroom zijn bedekt met donkere houten planken. Aan één lange zijde zijn grote witte ramen gemaakt en aan de andere kant van de schuur is er een lichtstraat over de gehele breedte.
De binnenruimte oogt modern en fris door de witte kleur en grote lichtinval. Toch waan je je in een boerenschuur. De oude houten spanten aan de binnenzijde geven de ruimte een boerenkarakter en wie naar buiten door de lichtstraat kijkt, ziet de weidse omg
In eerste instantie speelde hij met het idee om er een werktuigenloods van te maken. Alleen door de onhandige bestaande afmetingen liet hij dit idee vallen. Door verschillende bezoeken door de jaren heen raakte de vleesvarkenshouder meer en meer geïnspire
„Mensen moeten zich meteen welkom en thuis voelen”, vertelt Saskia. Aad zegt dat de uitdaging is geweest om de showroom in te passen binnen het bestaande bedrijf. „Het gebouw moest voor ons een zijn met de omgeving. Het moest echt een aanvulling zijn op h
In de voornaamste en grootste ruimte hangen 18 lcd-schermen aan de muur. Elk bedrijf krijgt straks de mogelijkheid om hun bedrijfsvideo af te spelen. Bedrijven betalen daar een bedrag voor.
Houben Mediatechniek heeft de geavanceerde audiovisuele technieken aangelegd. „Het geluid en beeld moeten perfect zijn”, zegt Aad van Leeuwen. „Daar hebben we niet op bespaard. Ik heb mij al vaak aan presentaties geërgerd waar de techniek hapert. Hoe goed
Hoewel de ruimte nog niet klaar is, hebben de eerste vergaderingen al plaats gevonden. Het waren bedrijven van zowel binnen als buiten de agrarische sector. Naast bedrijven willen ze zaken gaan doen met agrarische studieclubs.
Toch richt de familie zich ook nadrukkelijk op de burger. „We weten allemaal dat de landbouw erg in zichzelf is gekeerd. Hier willen we de burger infomeren over de agrarische sector”, zegt Aad. Op de lcd-schermen kunnen bezoekers een beeld krijgen van de
In het gebouw is een keuken aanwezig waar eten kan worden bereid. Saskia heeft de horecaopleiding gedaan en is van beroep kok. „We willen de bezoekers ons eigen varkensvlees aanbieden. Misschien gaan we wel een eigen varkensvleesmerk opzetten. We hebben m
Saskia hoopt dat over vijf jaar de showroom zelfstandig kan draaien en haar een inkomen oplevert. De eerste reacties zijn in elk geval al positief volgens haar. „Als je mensen vertelt over je plannen van een congresruimte, zie je hun wenkbrauwen fronsen.
Op het aangrenzende varkensbedrijf houdt de familie 10.000 vleesvarkens. De dieren hebben als genetica Topigs 20 met een Tempo eindbeer. Via de handelaar krijgen ze biggen van een vaste vermeerderaar aangeleverd. Alle slachtvarkens worden geleverd aan Hil
De hoofdtaak van Arjan zijn de varkens. Naast Arjan werkt er nog een voltijd arbeidskracht in de stallen. De familie Van Leeuwen komt oorspronkelijk uit Deurne. In Deurne hadden ze zeugen, vleeskuikens en akkerbouw. Na de uitbraak van de varkenspest beslo
Naast varkens heeft het bedrijf 160 hectare grond, waarvan een derde in eigendom is. De grond wordt gebruikt voor de teelt van korrelmais. Ccm is één van de hoofdbestanddelen in de brij die ze aan de varkens voeren.
Het voer betrekken ze van meerdere firma’s. Uit zijn vaste groepje van fabrikanten kiest Aad elke twee weken de leverancier die het goedkoopst de grondstoffen kan leveren. Naast voerinkoop houdt Aad zich bezig met de akkerbouwtak.
In 2016 willen ze uitbreiden naar 13.000 vleesvarkens. De oudste stallen moeten dan worden vervangen en de brijvoerkeuken willen ze verplaatsen en vernieuwen. Aad is er van overtuigd dat hij dan een toekomstbestendig bedrijf overdraagt aan Arjan.
Zaterdag 29 november is de officiële opening van de showroom. Mensen die een kijkje willen nemen zijn van harte welkom op de open dag die van 13.00 tot 16.00 uur duurt. Het adres en postcode zijn Banendijk 5, 6034 SV in Nederweert-Eind.
Het vleesvarkensbedrijf ‘Ons Boerenerf’ is van Aad (60) en Diny (56) van Leeuwen. Zoon Arjan (32) zit in de maatschap en is de bedrijfsopvolger. Zijn jongere zus Saskia (30) gaat de showroom beheren.
Het vleesvarkensbedrijf ‘Ons Boerenerf’ is van Aad (60) en Diny (56) van Leeuwen. Zoon Arjan (32) zit in de maatschap en is de bedrijfsopvolger. Zijn jongere zus Saskia (30) gaat de showroom beheren.
Een jaar geleden was de showroom nog niets meer dan een verouderde en sobere varkensstal. Hoewel de showroom aan het woonerf grenst, hoorde de stal oorspronkelijk niet bij het varkensbedrijf. Aad kocht de stal jaren geleden van zijn buren.
Een jaar geleden was de showroom nog niets meer dan een verouderde en sobere varkensstal. Hoewel de showroom aan het woonerf grenst, hoorde de stal oorspronkelijk niet bij het varkensbedrijf. Aad kocht de stal jaren geleden van zijn buren.
De buitenmuren van de showroom zijn bedekt met donkere houten planken. Aan één lange zijde zijn grote witte ramen gemaakt en aan de andere kant van de schuur is er een lichtstraat over de gehele breedte.
De buitenmuren van de showroom zijn bedekt met donkere houten planken. Aan één lange zijde zijn grote witte ramen gemaakt en aan de andere kant van de schuur is er een lichtstraat over de gehele breedte.
De binnenruimte oogt modern en fris door de witte kleur en grote lichtinval. Toch waan je je in een boerenschuur. De oude houten spanten aan de binnenzijde geven de ruimte een boerenkarakter en wie naar buiten door de lichtstraat kijkt, ziet de weidse omg
De binnenruimte oogt modern en fris door de witte kleur en grote lichtinval. Toch waan je je in een boerenschuur. De oude houten spanten aan de binnenzijde geven de ruimte een boerenkarakter en wie naar buiten door de lichtstraat kijkt, ziet de weidse omgeving met de vele agrarische bedrijven die direct in de buurt liggen.
In eerste instantie speelde hij met het idee om er een werktuigenloods van te maken. Alleen door de onhandige bestaande afmetingen liet hij dit idee vallen. Door verschillende bezoeken door de jaren heen raakte de vleesvarkenshouder meer en meer geïnspire
In eerste instantie speelde hij met het idee om er een werktuigenloods van te maken. Alleen door de onhandige bestaande afmetingen liet hij dit idee vallen. Door verschillende bezoeken door de jaren heen raakte de vleesvarkenshouder meer en meer geïnspireerd door de showrooms van varkenshouder Johnny Hogenkamp in Dalfsen.
„Mensen moeten zich meteen welkom en thuis voelen”, vertelt Saskia. Aad zegt dat de uitdaging is geweest om de showroom in te passen binnen het bestaande bedrijf. „Het gebouw moest voor ons een zijn met de omgeving. Het moest echt een aanvulling zijn op h
„Mensen moeten zich meteen welkom en thuis voelen”, vertelt Saskia. Aad zegt dat de uitdaging is geweest om de showroom in te passen binnen het bestaande bedrijf. „Het gebouw moest voor ons een zijn met de omgeving. Het moest echt een aanvulling zijn op het varkensbedrijf.”
In de voornaamste en grootste ruimte hangen 18 lcd-schermen aan de muur. Elk bedrijf krijgt straks de mogelijkheid om hun bedrijfsvideo af te spelen. Bedrijven betalen daar een bedrag voor.
In de voornaamste en grootste ruimte hangen 18 lcd-schermen aan de muur. Elk bedrijf krijgt straks de mogelijkheid om hun bedrijfsvideo af te spelen. Bedrijven betalen daar een bedrag voor.
Houben Mediatechniek heeft de geavanceerde audiovisuele technieken aangelegd. „Het geluid en beeld moeten perfect zijn”, zegt Aad van Leeuwen. „Daar hebben we niet op bespaard. Ik heb mij al vaak aan presentaties geërgerd waar de techniek hapert. Hoe goed
Houben Mediatechniek heeft de geavanceerde audiovisuele technieken aangelegd. „Het geluid en beeld moeten perfect zijn”, zegt Aad van Leeuwen. „Daar hebben we niet op bespaard. Ik heb mij al vaak aan presentaties geërgerd waar de techniek hapert. Hoe goed het verhaal ook is, elke spreker verliest zijn kracht als de installatie niet werkt. Daarom pakken we het zo professioneel aan.”
Hoewel de ruimte nog niet klaar is, hebben de eerste vergaderingen al plaats gevonden. Het waren bedrijven van zowel binnen als buiten de agrarische sector. Naast bedrijven willen ze zaken gaan doen met agrarische studieclubs.
Hoewel de ruimte nog niet klaar is, hebben de eerste vergaderingen al plaats gevonden. Het waren bedrijven van zowel binnen als buiten de agrarische sector. Naast bedrijven willen ze zaken gaan doen met agrarische studieclubs.
Toch richt de familie zich ook nadrukkelijk op de burger. „We weten allemaal dat de landbouw erg in zichzelf is gekeerd. Hier willen we de burger infomeren over de agrarische sector”, zegt Aad. Op de lcd-schermen kunnen bezoekers een beeld krijgen van de
Toch richt de familie zich ook nadrukkelijk op de burger. „We weten allemaal dat de landbouw erg in zichzelf is gekeerd. Hier willen we de burger infomeren over de agrarische sector”, zegt Aad. Op de lcd-schermen kunnen bezoekers een beeld krijgen van de bedrijven in de agribusiness.
In het gebouw is een keuken aanwezig waar eten kan worden bereid. Saskia heeft de horecaopleiding gedaan en is van beroep kok. „We willen de bezoekers ons eigen varkensvlees aanbieden. Misschien gaan we wel een eigen varkensvleesmerk opzetten. We hebben m
In het gebouw is een keuken aanwezig waar eten kan worden bereid. Saskia heeft de horecaopleiding gedaan en is van beroep kok. „We willen de bezoekers ons eigen varkensvlees aanbieden. Misschien gaan we wel een eigen varkensvleesmerk opzetten. We hebben met ‘Ons Boerenerf’ al een prachtige merknaam.”
Saskia hoopt dat over vijf jaar de showroom zelfstandig kan draaien en haar een inkomen oplevert. De eerste reacties zijn in elk geval al positief volgens haar. „Als je mensen vertelt over je plannen van een congresruimte, zie je hun wenkbrauwen fronsen.
Saskia hoopt dat over vijf jaar de showroom zelfstandig kan draaien en haar een inkomen oplevert. De eerste reacties zijn in elk geval al positief volgens haar. „Als je mensen vertelt over je plannen van een congresruimte, zie je hun wenkbrauwen fronsen. Wanneer ze dan komen kijken, zijn ze verrast door de uitstraling van het gebouw en ons concept.”
Op het aangrenzende varkensbedrijf houdt de familie 10.000 vleesvarkens. De dieren hebben als genetica Topigs 20 met een Tempo eindbeer. Via de handelaar krijgen ze biggen van een vaste vermeerderaar aangeleverd. Alle slachtvarkens worden geleverd aan Hil
Op het aangrenzende varkensbedrijf houdt de familie 10.000 vleesvarkens. De dieren hebben als genetica Topigs 20 met een Tempo eindbeer. Via de handelaar krijgen ze biggen van een vaste vermeerderaar aangeleverd. Alle slachtvarkens worden geleverd aan Hilckmann.
De hoofdtaak van Arjan zijn de varkens. Naast Arjan werkt er nog een voltijd arbeidskracht in de stallen. De familie Van Leeuwen komt oorspronkelijk uit Deurne. In Deurne hadden ze zeugen, vleeskuikens en akkerbouw. Na de uitbraak van de varkenspest beslo
De hoofdtaak van Arjan zijn de varkens. Naast Arjan werkt er nog een voltijd arbeidskracht in de stallen. De familie Van Leeuwen komt oorspronkelijk uit Deurne. In Deurne hadden ze zeugen, vleeskuikens en akkerbouw. Na de uitbraak van de varkenspest besloten ze op één locatie verder te gaan. Later volgde de beslissing om alleen met vleesvarkens door te gaan.
Naast varkens heeft het bedrijf 160 hectare grond, waarvan een derde in eigendom is. De grond wordt gebruikt voor de teelt van korrelmais. Ccm is één van de hoofdbestanddelen in de brij die ze aan de varkens voeren.
Naast varkens heeft het bedrijf 160 hectare grond, waarvan een derde in eigendom is. De grond wordt gebruikt voor de teelt van korrelmais. Ccm is één van de hoofdbestanddelen in de brij die ze aan de varkens voeren.
Het voer betrekken ze van meerdere firma’s. Uit zijn vaste groepje van fabrikanten kiest Aad elke twee weken de leverancier die het goedkoopst de grondstoffen kan leveren. Naast voerinkoop houdt Aad zich bezig met de akkerbouwtak.
Het voer betrekken ze van meerdere firma’s. Uit zijn vaste groepje van fabrikanten kiest Aad elke twee weken de leverancier die het goedkoopst de grondstoffen kan leveren. Naast voerinkoop houdt Aad zich bezig met de akkerbouwtak.
In 2016 willen ze uitbreiden naar 13.000 vleesvarkens. De oudste stallen moeten dan worden vervangen en de brijvoerkeuken willen ze verplaatsen en vernieuwen. Aad is er van overtuigd dat hij dan een toekomstbestendig bedrijf overdraagt aan Arjan.
In 2016 willen ze uitbreiden naar 13.000 vleesvarkens. De oudste stallen moeten dan worden vervangen en de brijvoerkeuken willen ze verplaatsen en vernieuwen. Aad is er van overtuigd dat hij dan een toekomstbestendig bedrijf overdraagt aan Arjan.
Zaterdag 29 november is de officiële opening van de showroom. Mensen die een kijkje willen nemen zijn van harte welkom op de open dag die van 13.00 tot 16.00 uur duurt. Het adres en postcode zijn Banendijk 5, 6034 SV in Nederweert-Eind.
Zaterdag 29 november is de officiële opening van de showroom. Mensen die een kijkje willen nemen zijn van harte welkom op de open dag die van 13.00 tot 16.00 uur duurt. Het adres en postcode zijn Banendijk 5, 6034 SV in Nederweert-Eind.

Lees het hele verhaal van de Familie Van Leeuwen in het magazine Pig Business van donderdag 4 december.

Tekst: Ruben van Boekel

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
Top