Zaterdag finale Lekkerste Varkensvleesgerecht
De jury koos voor de finale één winnaar per provincie. Onder de 13 finalisten zijn toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), De Heeren van Harixma uit Beetsterzwaag (Friesland), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en De Groene Lantaarn uit Zuidwolde (Drenthe).
Zij doen mee met gerechten als: 'Varkenshiel van het Bonte Bentheimer varken', 'Varkenswangkroketjes met Kadaif', 'Bapao varkensvlees' en 'Livar ribstuk en buik uit het hooi en gegrild op de Big Green Egg'.
Varkens Vandaag
De jury onder leiding van Top-chef Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in Nuenen en Meester-kok Hein Willemsen bekend van Restaurant De Hofstee in Bladel selecteren een winnaar aanstaande zaterdag in de finale in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven om het Nederlands Kampioenschap.
De wedstrijd het ‘Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland’ is een jonge wedstrijd. De stichting Varkens Vandaag nam vier jaar geleden het initiatief voor de kookwedstrijd.
Tekst: Ruben van Boekel