Monarh bereidt lekkerste varkensvleesgerecht
De finale van 'Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland' was afgelopen zaterdag in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven. Daar presteerden 13 toprestaurants hun gerechten aan de jury en de bezoekers van de wedstrijd. De wedstrijd werd gepresenteerd door de Belgische tv-presentatrice Sabine Goedthals.
Het restaurant Monarh moet nog haar deuren openen. Aanstaande vrijdag start in het voormalig missiehuis van de ‘Heilige Harten’ in Tilburg het restaurant officieel. Desondanks won een week voor de opening het restaurant van Paul Kappé al de finale.
Bijzondere smaak en beleving
Paul Kappé bereidde tijdens de wedstrijd een gerecht waarin hij het vlees uit de varkensnek stoofde en bakte. De kok pekelde en pocheerde buikspek van het varken en kookte en bakte varkenspoot. Van de huid van de varkenspoot maakte hij kaantje.
Het gerecht serveerde de kok met een crème van wortel van de barbecue, een structuur van wortel met gember en ras hanout en een jus met wortel. De jury waardeerde het gerecht met het hoogste aantal punten vanwege de bijzondere smaak en beleving. Vooral het gebruik van de verschillende onderdelen van het varken en het subtiel gebruik van specerijen, sprak de jury aan.
Tekst: Ruben van Boekel
Beeld: Varkens Vandaag