Varkensvleugeltjes grote hit in Amerika
De rage begon een paar jaar geleden in Chicago waar een pub annex eetcafé de varkensvleugeltjes introduceerde als grappig alternatief voor de kippenvariant. De ‘grap’ werd een direct succes . Het is uniek en net als ‘chicken wings’ gemakkelijk te delen in de kroeg als borrelhap. De ‘vliegende varkenshapjes’ zijn gecoat in barbecue of teriyaki-saus, maar andere smaken komen ook op de markt. Een belangrijk pluspunt van varkensvlees is namelijk dat het gemakkelijk smaakprofielen kan aannemen zoals Koreaans, Thais en Chinees, waardoor er een uniek product kan worden geproduceerd voor een brede consumentenmarkt.
Terwijl de verkoop nog steeds lager is dan die van kippenvleugeltjes verwachten retailers dat ‘varkensvleugels’ een belangrijke nieuwe toevoeging zijn om varkensvlees producten te verkopen. Inmiddels verkoopt Foods Holding Corp. al ongeveer drie jaar varkensvleugels of snijdt de schenkels in ‘vleugeltjes’ voor restaurants. Maple Leaf Foods verkoopt varkensvleugels nu ook in Canada, terwijl de andere Amerikaanse vleesverwerkers als Farmland en Sysco ook hun eigen producten ontwikkelen. De ‘Chicken Wing’ zal de concurrentie moeten dulden, want de ‘Pork Wing’ is een blijvertje.
Zelf ‘vliegende varkenshapjes’ maken? Klik hier voor een Amerikaans videorecept