Extra thema-avond Voeding in Nederweert-Eind
Vorige week woensdag trokken ruim 160 bezoekers naar de Pig Business thema-avond Voeding in Nederweert-Eind om meer te weten komen over voeding. Ook toen was de gastspreker Bart Swinkels. Hij is varkenshouder en eigenaar van Swinkels Nutrition. Vorige week was hij helder in zijn verhaal. „Je hebt een graanveld en dat graan moet zoveel mogelijk in een rechte lijn naar de varkens in de stal. Hoe meer omwegen dat graan maakt, hoe meer kosten er worden gemaakt. En volgens mij willen we onze varkens met zo min mogelijk kosten groot brengen.”
Kijkje in voerkeuken
De avond begint met een kijkje nemen in de voerkeuken van het vleesvarkensbedrijf van de familie Van Leeuwen. Alle 10.000 vleesvarkens op het bedrijf krijgen brijvoer. Aad noemt het werken met natte producten de rode draad op hun bedrijf. „We willen met zo min mogelijk gedroogde producten werken. Drogen kost energie en energie is geld.”
De avond wordt afgesloten met de bedrijvencarrousel. Aan de hand van stellingen die zijn aangedragen door Pig Business gaan varkenshouders in gesprek met: ForFarmers Hendrix, Fransen Gerrits, Nuscience en Speerstra.
De aftrap is om 18:45 uur in de showroom van Ons Boerenerf, Banendijk 5, 6034 SV in Nederweert-Eind. De toegang voor varkenshouders is gratis.
Tekst: Ruben van Boekel