Vion sluit twee Duitse vestigingen
Met een capaciteit van meer dan 3.000 te verwerken dieren per week, wordt het volume van de kleinere productielocatie in Anklam overgenomen. In Anklam werden recentelijk nog 700 runderen per week geslacht.
Uiterlijk 30 september van dit jaar stopt hier de productie. Dit hebben de aandeelhouders van Vion Anklam GmbH besloten, meldt Vion op haar website. In de afgelopen jaren werkte de productielocatie in Anklam al nauw samen met Vion Bad Bramstedt. „Voor afnemers en leveranciers van Vion Anklam verandert er niets”, meldt Vion.
Door middel van efficiënte logistiek van de productielocatie worden retail, slagerijen en de vleesverwerkende industrie zoals voorheen van verse producten voorzien. Vion Zucht- und Nutzvieh is en blijft een betrouwbare partner voor de leveranciers die eerder hun dieren bij Anklam afleverden.
Snijzaal Frankfurt sluit ook
Daarnaast sluit op 30 september ook de Vion-snijzaal in de slachterij Frankfurt am Main. Afnemers in het midden van Duitsland, slagerijen en retail worden in de toekomst allemaal bediend vanuit de Vion-locaties in Hilden en Crailsheim.
Vion Food heeft op 2 juni de bedrijfsraden en de sociale partners op de hoogte gesteld van de bedrijfsplannen en kondigde aan onmiddellijk te beginnen met belangenafstemming en bespreking van sociale plannen.