Eerste varkenskaas ooit voor het goede doel

Piggy’s Palace meldt dat de kaas vandaag officieel wordt gepresenteerd. Varkenshouder Erik Stegink die eigenaar is van het merk Piggy’s Palace meldt dat de kaas uniek is en dat met veel geduld de zeugen zijn gemolken. Hij noemt de smaak van de kaas romig en gerijpt.
Zeer hoog eiwitgehalte
„Samen met Kloas in ’t Hof hebben we een kaas van varkensmelk gemaakt. Volgens ons bestaat er op de wereld geen andere varkenskaas. Dit zou wel eens kunnen komen, omdat het zeer lastig is om zeugen te melken. En voor een beetje kaas ben je toch al snel 10 liter nodig. Om dit te verzamelen ben je ongeveer een volledige werkweek aan het melken en stimuleren van 14 spenen bij een zeug die elke 2 uur hele kleine beetjes melk laat schieten", zegt Stegink op de Facebookpagina van Piggy’s Palace.
Volgens Stegink bevat varkensmelk een zeer hoog eiwitgehalte en heeft daardoor ook een andere bereiding nodig. „Mede daardoor hebben we gemerkt dat de kaas sneller afrijpt en zeker ook romiger is."
De bedrijven willen één uniek deel van de kaas veilen en diegene die aanstaande zondagmiddag 12.00 uur het hoogste bod op hun Facebook-pagina heeft gedaan, (opbrengst alles boven kostprijs is voor KIKA Stichting Kinderkanker) mag de varkenskaas houden.
Tekst: Ruben van Boekel
Beeld: Facebook