Zelfzuivelaar brengt varkensworstkaas op de markt
Eigenaar van het zuivelbedrijf Erik in ’t Hof, produceert vanaf deze week 10 worstkazen per week. Die zijn gemaakt van 1000 liter melk en 60 worsten. In ’t Hof legt uit hoe hij deze unieke kazen bereidt: „De kaas wordt klaargemaakt volgens het gebruikelijke recept. Worst snijden we in stukken. We mengen de worst met de kaas net voordat het in de kaasvaten wordt gegoten. Dat doen we allemaal zonder conserverings- of kleurstoffen. De kazen zijn minder lang houdbaar maar je proeft de natuurlijke, échte smaak.”
Houdbaarheid
De bijzondere mix van vlees en kaas blijft volgens de bedenker een week goed in de koelkast. Wie langer gebruik wil maken van het bijzondere product kan vragen om een luchtdichte verpakking. In ’t Hof voegt er met een knipoog aan toe: „Dan is de kaas nog veel langer goed te houden. Maar het beste is, kopen, genieten en gauw weer nieuwe kopen.”
Deze week start de Bathmense kaasmakerij met de verkoop van de eerste kazen, 500 gram voor de introductieprijs van 6,95 euro. De eigenaar liet zijn product maandag voor het eerst proeven, op de plaatselijke kermis, „We hadden de kaas nog niet zelf geproefd, spannend dus of het in de smaak zou vallen. Gelukkig smaakte het volgens de proevers goed. Vandaar ook dat we zijn begonnen met de verkoop in de winkel.”
Tekst: Monica van der Hall
Beeld: Erik in 't Hof