Duitse varkensvleesproductie daalde 3,7 procent eerste helft 2019
Het volume varkensvlees dat werd geproduceerd door slachtingen was 2,6 miljoen ton in de eerste helft van 2019, 3,7 procent lager dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar (-100.500 ton). Met 27,2 miljoen varkens werden bovendien 1,2 miljoen minder dieren geslacht (-4,3 procent). Varkensvlees vertegenwoordigde in Duitsland het grootste aandeel in de vleesproductie met ongeveer 65,8 procent. Dit werd gevolgd door pluimveevlees (20,0 procent) en rundvlees (13,8 procent). Schapen-, geiten- en paardenvlees waren samen goed voor slechts ongeveer 0,3 procent van de totale productie.
De slacht van runderen bedroeg 1,6 miljoen dieren en daalde daarmee met 21.300 dieren of 1,3 procent in vergelijking met de eerste helft van 2018. Hogere gemiddelde slachtgewichten verhoogden echter het geproduceerde volume rundvlees met 0,7 procent tot een totaal van 543.300 ton (+3.700 ton). In de eerste helft van 2019 werd ongeveer 786.800 ton vlees van pluimvee geproduceerd. Dit betekent een daling van 0,7 procent of 5.300 ton in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar.