Plus supermarkt start keten met Vion en 14 varkenshouders
Plus kiest voor een eigen, gesloten en korte keten voor vers varkensvlees en –vleeswaren. Volgens Plus zorgt deze ketensamenwerking met 14 Nederlandse varkenshouders voor meer transparantie en biedt het op termijn nieuwe mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld smaak, dierenwelzijn en milieu. Samen met Vion en de 14 varkenshouders zegt Plus te willen inzetten op nog lekkerder en verantwoorder vlees. Ze onderstreept dat de 14 bedrijven allemaal middelgrote familiebedrijven zijn die extra aandacht besteden aan de gezondheid en het welzijn van hun dieren én het milieu. Op haar website stelt Plus de 14 varkenshouders allemaal voor. Op de website
Totale verwaarding
Waar Plus voorheen vlees en vleeswaren vanuit diverse stromen in Nederland en in mindere mate uit Europa inkocht, zegt ze er nu voor te kiezen om de varkens uit de eigen keten in z’n geheel te verwaarden. En dan zo dat er zo min mogelijk varkens nodig zijn om aan de vraag van haar klanten te kunnen voldoen.
Good Farming
Vanaf medio oktober start Plus met de verkoop van vers varkensvlees uit de eigen, gesloten keten. Door de beperkte schaalgrootte denkt Plus al op korte termijn nieuwe stappen te kunnen zetten op het gebied van smaak en het verder verbeteren van dierenwelzijn. Ook het verlagen van de milieu-impact van varkensvlees is speerpunt binnen de keten. Dit met als doel nog lekkerder en verantwoorder vlees aan te kunnen bieden.
Afkomst
Deze stap naar een eigen, gesloten keten is onderdeel van de Ken de Keten-aanpak van Plus. De supermarktorganisatie wil leidend zijn in het bieden van volledige transparantie voor ál haar ketens en acteren met het oog op een betere wereld voor mens, dier en milieu. Om het de consument makkelijk te maken om verantwoord boodschappen te doen, maakt Plus de keuze vaak al voor de consument door voor de hele productgroep over te stappen op een verantwoorder alternatief.