logoClose menu
Menu
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Close submenu ( Nieuws) Nieuws
  • Home
  • Markt
  • Diergezondheid
  • Voeding
  • Ondernemen
  • Fokkerij
  • Huisvesting
  • Mest
  • Vlees
Close submenu (Markt)Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Close submenu (Diergezondheid)Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Close submenu (Voeding)Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Close submenu (Ondernemen)Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Close submenu (Fokkerij)Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Close submenu (Huisvesting)Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Close submenu (Mest)Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Close submenu (Vlees)Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Close submenu (Vakblad)Vakblad
  • Jaargangen
  • Verschijningsdata
  • Abonneren
Pigbusiness.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Markt

      Subcategorieën

      • Varkensprijzen
      • Voerprijzen
      • Mestprijzen
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Droogvoer
      • Brijvoer
      • Water
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Financiën
      • Personeel
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Genetica
      • Productie
    • Huisvesting

      Subcategorieën

      • Stalinrichting
      • Klimaat
      • Energie
      • Luchtwasser
    • Mest

      Subcategorieën

      • Mestverwerking
      • Mestafzet
    • Vlees

      Subcategorieën

      • Voedselveiligheid
      • Slachterij en verwerking
      • Retail en consument
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsVleesErwtensoep Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland

Erwtensoep Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland

Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin (Utrecht) is de winnaar van het ‘Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland’. Een jury van topkoks koos het gerecht ‘Erwtensoep met acht delicate onderdelen van het varken’ als winnaar.

De wedstrijd vond afgelopen weekend plaats in het culinair theater van Hanos in Eindhoven. De jury prees Marco van der Wijngaard om de supersmaaksensatie die hij wist te bereiken met zijn erwtensoep met daarin een rolletje van procureur, varkenspoot, krabbetje en lever, langzaam gegaarde buikspek, dressing van lardo en gedroogd en knapperig gefrituurd zwoerd.

Ouderwets spaarvarken|
Van der Wijngaard diende zijn gerecht op in een ouderwets spaarvarken terwijl tijdens het opdienen nog het geluid van een varken klonk. De verrassende smaaksensatie, creativiteit en onverwachte humor in het gerecht maakten hem tot winnaar van het Lekkerste Varkensvleesgerecht van 2015.

De chef-kok vindt dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. „Goed varkensvlees leent zich juist voor culinaire gerechten die verrassend zijn en gedurfd. Dat is waar we in ons restaurant voor willen gaan.”

Pig Business Jaarspecial
De tweede prijs ging naar Roos Cornelissen van restaurant Brienen aan de Maas met haar in hooi gerookt zilt Livar Buikspek van de Big Green Egg met Sint Jacobsschelp en Scampi. De derde prijs werd gewonnen door Maikel de Laat en Jeffrey Ooms van Fine Food and Wine uit Veldhoven met hun Pulled Pork met ingerold Aardappelkrokantje, Gelei van Marinade en Garnituren.

Marco van der Wijngaard zal zijn winnende gerecht presenteren op de Pig Business Jaarspecial op woensdag 9 december in Nederweert-Eind. Bezoekers krijgen dan uitleg over het gerecht en mogen het culinaire hoogstandje van de chef-kok proeven.

Tekst: Ruben van Boekel

Beeld: Passion Hi

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pig Business is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste varkenshouderijnieuws in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pigbusiness.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Markt
  • Varkensprijzen
  • Voerprijzen
  • Mestprijzen
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Voeding
  • Droogvoer
  • Brijvoer
  • Water
Ondernemen
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Financiën
  • Personeel
Fokkerij
  • Genetica
  • Productie
Huisvesting
  • Stalinrichting
  • Klimaat
  • Energie
  • Luchtwasser
Mest
  • Mestverwerking
  • Mestafzet
Vlees
  • Voedselveiligheid
  • Slachterij en verwerking
  • Retail en consument
Pigbusiness.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
Top