Vion: doorbraak diervriendelijker varkensvlees
Door die stap wordt ongeveer 80 procent van het varken onder Good Farming Star concept van Vion verkocht, tegen circa 35 procent nu. Hierdoor stijgt het rendement en dalen de kosten per kg product, volgens de slachterij.
„Dit is een belangrijke doorbraak voor de diervriendelijkere en duurzamere productie van varkensvlees”, zegt Frans Stortelder COO Pork bij Vion Food in een persbericht.
Deze aanpak maakt het concept voor retailers aantrekkelijk, volgens de slachterij. Zij kunnen over duurzamer en diervriendelijker varkensvlees beschikken voor een redelijke prijs. Vanaf volgend jaar is Good Farming Star-vlees dagelijks beschikbaar voor meer dan vijf miljoen consumenten.
Vraaggestuurd concept
Good Farming Star is een vraaggestuurd concept van Vion Food, met speciale aandacht voor diervriendelijkheid. Het speelt in op de vraag naar duurzamer varkensvlees. De keten loopt van boerderij tot en met de afnemer en de producten zijn van bekende, Nederlandse oorsprong en volledig traceerbaar.
Vion Food is in staat grote volumes vlees te leveren aan retailers, foodservice en de industrie en hen daarbij te faciliteren. Good Farming Star voldoet aan het één ster Beter-Leven-Keurmerk van de Dierenbescherming en de criteria van het Varken van Morgen. Vion Food ontwikkelt Good Farming Star verder in nauwe samenwerking met ketenpartners als varkenshouders en afnemers.
Vijf jaar Good Farming Star
„Good Farming Star heeft zich in vijf jaar tijd ontwikkeld tot een succesvol concept”, volgens Vion. De slachterij zegt al tientallen jaren voorloper te zijn op het gebied van kwaliteitssystemen in de varkenshouderij.
Zo was Vion in de jaren negentig de initiator van IKB en in 1998 de eerste leverancier van Tesco onder het zogenoemde Welfare-concept. Het doel van Vion Food is een duurzame productie van vlees zowel uit het oogpunt van de consument, het dier, milieu als de economie.