Belgen eten minder vlees
De afgelopen vier jaar daalde de vleesconsumptie gemiddeld met meer dan 5 procent in vergelijking met de periode 2010-2014. De daling trof de meeste vleessectoren. Alleen kip en wildproducten werden meer gegeten in die periode.
„Als we de gemiddelde consumptie per jaar en per inwoner voor de periode 2010-2014 vergelijken met die van 2015-2018, stellen we de volgende evoluties vast: -9,2 procent voor rundvlees, -7,4 procent voor varkensvlees, -16,9 procent voor schapen- en geitenvlees en -26,3 procent voor paardenvlees", aldus Statbel.
Meer gevogelte en wild
De consumptie van gevogelte en andere diersoorten lijkt toe te nemen: +3,1 procent voor gevogelte en +26,5 procent voor diersoorten uit andere categorieën (konijnen, duiven, buffels, wild).
Ondanks de daling van de consumptie bleef varkensvlees in 2018 opnieuw het meest geconsumeerde vlees in België (51,4 procent), gevolgd door rundvlees (19,6 procent) en gevogelte (18,3 procent).