'Stoppen Hilckmann zegt iets over de markt'
![](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/23/351/8d66ef839.-detail.jpg)
Samen met een andere varkenshouders leverde hij iedere week 7 tot 8 combinaties aan Hilckmann. „Het is niet goed dat varkensslachterijen zo afhankelijk zijn van China. Je moet niet afhankelijk zijn van één land, dat hebben we met Rusland gezien.”
„Maar het ergste is dat de varkenshouders er de dupe van worden. Die 25.000 varkens die Hilckmann wekelijks slachtte moeten nu elders geslacht worden Dat betekent dat andere slachterijen nu meer dan genoeg aanbod aan varkens krijgen en dit overaanbod kan een verdere prijsverlaging tot gevolg hebben”, legt Bull uit. Ook zorgt het besluit van Hilckmann voor veel onrust in de markt en dat is volgens hem nooit goed voor de prijsvorming.
Jammer
Hilckmann had van Bull niet hoeven stoppen. „Ik had een goede relatie met Hilckmann, ik ben er niks aan tekort gekomen.” De varkenshouder, die samen met een andere varkenshouder al hun varkens rechtstreeks aan Hilckmann leverde, was gisteren (donderdag 25 februari) de hele dag aan het bellen om hun vleesvarkens aan een andere slachterij te leveren en heeft die ook gevonden.
„Onze vleesvarkens zullen toch weg moeten en dat lukt ook maar uiteindelijk is het voor de hele sector jammer dat Hilckmann stopt”, besluit Bull.
![Foto van Tom Schotman](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/05/367/tom-schotman.150x150.jpg)
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Susan Rexwinkel, Agrio archief