ForFarmers produceert één miljoen liter Basis-Ferment
ForFarmers zegt dat fermentatie in opmars is in de varkenshouderij. „Gefermenteerd voer heeft aantoonbaar grote voordelen voor de gezondheid van de varkens en draagt ook bij aan verlaging van de voerconversie doordat de verteerbaarheid van grondstoffen wordt verbeterd.”
Met Basis-Ferment kunnen varkenshouders op hun eigen bedrijf melkzuurrijk varkensvoer produceren. Het product heeft een zeer hoge concentratie melkzuurbacteriën. Melkzuur en melkzuurbacteriën verbannen ongezonde bacteriën en versterken daarmee de gezondheid van het maag- en darmstelsel van zeugen, biggen en vleesvarkens. Hierdoor neemt de uitval af en kan het gebruik van medicijnen worden verlaagd. De voerfabrikant zegt dat de kwaliteit van de biggen en vleesvarkens er zichtbaar op vooruit gaat.
Herman Wijffels Innovatieprijs
Begin 2015 is in het Limburgse Heijen de nieuwe installatie in gebruik genomen voor de productie van Basis-Ferment. Varkenshouders met een fermentatie-installatie op het bedrijf kunnen door de inzet van Basis-Ferment snel starten met fermentatie en hun eigen gefermenteerde voer produceren.
Basis-Ferment is ook onderdeel van Ferment+, het gezamenlijke fermentatiemerk van Van Asten Group, Weda Holland en ForFarmers. Binnen deze samenwerking zetten alle partijen hun sterktes in voor een stabiel en succesvol fermentatieconcept. Afgelopen najaar wonnen ForFarmers en partners met Ferment+ de publieksprijs van de prestigieuze Herman Wijffels Innovatieprijs 2015.
Tekst: Ruben van Boekel
Beeld: Gerard Burgers