Europeaan eet meer varkensvlees in 2015
Per hoofd van de bevolking daalde de consumptie van varkensvlees van 2011 tot en met 2013, maar de afgelopen twee jaar nam de consumptie juist weer toe, schrijft de Engelse website AHDB Pork.
112 procent zelfvoorzienend
De productie van varkensvlees in de EU nam ook toe. Deze werd slechts gedeeltelijk gecompenseerd door een hogere export. De zelfvoorzieiningsgraad van de EU steeg daardoor van 110 naar 112 procent. De EU produceert dus 12 procent meer varkensvlees, dan het consumeert.
In Oostenrijk werd met ruim 56 kilo per persoon het meeste varkensvlees gegeten, gevolgd door Polen en Spanje (beide ongeveer 55 kilo). De consumptie in Duitsland nam met ongeveer een kilo af van 54 naar 53 kilo per persoon.
Inwoners uit het Verenigd Koninkrijk aten vorig jaar gemiddelde 24,5 kilo varkensvlees, iets meer dan in 2014. In het Verenigd Koninkrijk ligt de consumptie het laagst van alle EU lidstaten.