Fotoserie: Barbecuepakketten vliegen de (boerderij)winkels uit
„De eerste weekenden van de coronacrisis trokken hele families de stranden op en de natuur in. Afgelopen weekend bleven de meesten op aandringen van de overheid thuis; ideaal voor een thuisbarbecue", aldus de promotieorganisatie voor de varkenshouderij.
Uit een rondgang bij boerderijwinkels bleek dat vooral spareribs, procureur, speklapjes, worstjes en spiesjes populair waren. „Populair zijn u ook de grote stukken vlees die bij een lage temperatuur, langzaam en vooral heel erg lang moeten garen", stelt Varkens Vandaag vast.
Extra maatregelen
Veel boerdijwinkels namen maatregelen zodat hun klanten hun vlees zo veilig mogelijk konden kopen. Bij de Knoerishoeve in Odiliapeel werden klanten verzocht om hun bestelling liefst telefonisch of via de mail te doen en via Tikkie, vooruitbetaling of op rekening te betalen. Bestellingen werden in de winkel klaargemaakt en op het afgesproken tijdstip in een aparte ruimte klaargezet. De Knoerishoeve ziet dat klanten in toenemende mate het vlees uit de eigen streek en het varkensvlees rechtstreeks van de boerderij waarderen. „Daarvan weten ze zeker weten dat het goed is."
Extra drukte
De Knoerishoeve profiteert net als veel boerderijwinkels in Nederland momenteel van extra drukte. „Ze zien nieuwe aanwas van klanten, die de drukte van grotere winkels mijden en hun boodschappen zo veilig mogelijk willen doen", aldus Varkens Vandaag.