Nederlands varkensvlees scoort aanmerkelijk beter
Dat meldt Marc Jansen van het CBL. Uit een inventarisatie van het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) blijkt dat van het verse kippen- en varkensvlees in Nederlandse supermarkten 94 procent 'duurzamer' is dan drie jaar geleden. „Met duurzamer bedoelen we dat het vlees ruim boven de wettelijke eisen voor duurzaamheid moet zitten", aldus Marc Jansen, directeur van het CBL tegen nieuwssite Nu.nl. „Het Nederlandse kippen- en varkensvlees is inmiddels een stuk duurzamer dan een paar jaar geleden, en veel duurzamer dan vlees uit het buitenland."
Het CBL gaat ervan uit dat binnenkort 100 procent van de kip en varken duurzamer is. „Het is een kwestie van tijd tot ook de laatste 6 procent vervangen is door duurzamere varianten", aldus Jansen. Wat betreft het niet-verse vlees zijn er volgens de directeur nog wel grote stappen te zetten. „Vleeswaren, verwerkt vlees en het vlees in kant-en-klare maaltijden is nu nog vaak regulier kippen- en varkensvlees."
Tekst: Ruben van Boekel
Beeld: Ellen Meinen