Duitsers eten minder varkensvlees
Dat blijkt uit cijfers van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung. In tien jaar tijd daalde de consumptie van varkensvlees in Duitsland met zo’n 5,5 kilo per hoofd van de bevolking. De consumptie van kip steeg tussen 2009 en 2019 met circa 2 kilo per hoofd van de bevolking.
In totaal daalde de vleesconsumptie in Duitsland tussen 2009 en 2019 met anderhalve kilo. De consumptie van rundvlees blijft de laatste jaren stabiel rond de 10 kilo per persoon, per jaar. Sinds 2009 steeg de rundvleesconsumptie met in totaal 1,3 kilo per hoofd van de bevolking.
Oorzaken
De relatief scherpe daling van de varkensvleesconsumptie kan verschillende oorzaken hebben. Deels is het te verklaren door een toename van mensen die minder vaak vlees eten of vegetarisch eten, deels door een toename van het aantal moslims in Duitsland. Zij mogen, net als Joodse mensen geen varkensvlees eten.