Varkensvleesproductie daalt wegens Covid-19
Uitdagingen in productie, verwerking, handel en consumptie zouden de industrie gezamenlijk kunnen hervormen. „Tekorten aan arbeidskrachten, operationele opschortingen, een verminderde vraag én kanaalverschuivingen zullen spelers in de sector dwingen om de automatisering te verhogen, digitalisering toe te passen, de werkomstandigheden van fabrieken te verbeteren, de verwerking te stroomlijnen en te integreren in de toeleveringsketen. Zo moeten de marges worden veiliggesteld, zegt Senior Analist Animal Protein Chenjun Pan van Rabobank.
Minder varkensvlees
Op de korte termijn zullen uitdagingen zoals de stijgende geopolitieke spanningen, onrustige regionale onderhandelingen en Covid-19 de vooruitzichten voor het wereldwijde aanbod van varkensvlees drukken. Dit leidt tot wisselvallige wereldwijde handelsvoorwaarden.
De invoer van varkensvlees in China terug vanwege de nieuwe golf van Covid-19 in juni in Peking. China stelt nu strenge inspecties in bij wereldwijde leveranciers en verbood de import van varkensvlees van een aantal slachterijen uit onder meer Nederland, Duitsland en Denemarken.