Livar bekroond met drie sterren Beter Leven
Op vrijdag 21 oktober 2016 gaat de directeur van de dierenbescherming, Peter Verdaasdonk, op bezoek bij Livar voor een hoogstpersoonlijke felicitatie. Deze officiële erkenning vindt plaats op de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch in Echt. Dat maakte Livar vrijdag 14 oktober bekend.
Bovendien worden op deze dag de innovatieve kraamstallen geopend, vindt de heropening plaats van de vleesvarkensstal en wordt er een toelichting gegeven op innovaties en onderzoek binnen Livar.
Heropening na brand
Om het motto van Livar - ‘smaak als beloning voor goede zorg’ - in beeld te brengen, wordt een rondleiding gegeven op de kloosterboerderij. Eveneens worden de diverse onderzoeken die op de boerderij gaande zijn, toegelicht.
In de nieuwe kraamstallen wordt getoond hoe Livar werkt aan innovatie door verdere optimalisatie van het dierenwelzijn, de diergezondheid en het verlagen van emissies door gebruik te maken van een speciale ‘High Welfare’ vloer.
In de, na de brand van 22 april 2016, herbouwde vleesvarkensstal kunnen de varkens wroeten in het zand terwijl ook daar onderzoek gedaan wordt om geur- en ammoniakemissies zo laag mogelijk te houden.
Het concept Livar
Livar, het Limburgs Kloostervarken, bestaat al sinds 1999. De Livar varkens kunnen vanaf hun geboorte buiten scharrelen. „Ze hebben een krulstaart en door het speciaal gekruiste ras, hun dieet van Limburgse granen en de goede opvoeding leveren ze uiteindelijk mals en smaakvol vlees.” Livar levert haar producten aan slagers en restaurants in Nederland, België en Duitsland.