Aantal Duitse vegetariërs bijna helft lager dan gedacht
Dat blijkt uit onderzoek door het Robert Koch-Institut (RKI), meldt Foodlog.nl. Het RKI stelde dit vast op basis van de feitelijke eetgegevens van zo'n 7.000 mensen in de periode 2008-2011. In 2015 constateerde onderzoeksbureau Mintel dat 7 procent van de Duitsers zei vegetariër te zijn. Maar in werkelijkheid klopt dat dus niet.
Jongeren koploper
Vrouwen (6,1 procent) eten vaker vegetarisch dan mannen (2,5 procent van de bevolking). Jongeren (18-29 jaar) eten het vaakst vegetarisch. Bijna 9,2 procent van de jonge vrouwen en 5 procent van de jonge mannen zegt geen vlees te eten.
Ook in het onderzoek van Mintel zijn jongeren de koplopers wat betreft vegetarisch eten. Alleen kwam Mintel uit op 15 procent voor de hele leeftijdsgroep. Volgens de RKI-onderzoekers zijn vegetariërs over het algemeen rijker, wonen ze in steden en zijn het sportievelingen.
60 kilo per jaar
Over het algemeen eten Duitsers veel vlees. Volgens de Deutsche Gesellschaft für Ernährung, het Duitse Voedingscentrum, is 300 tot 600 gram vlees en vleeswaren per week genoeg. Dat komt overeen met zo'n 16 tot 31 kilo vlees per jaar. De gemiddelde Duitser blijkt echter 60 kilo vlees per jaar te eten.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: Foodlog.nl
Beeld: Susan Rexwinkel