Heyde Hoeve ontwikkelt 'Ookworst'
Cateraar Vitam uit Schijndel heeft samen met de Heyde Hoeve uit Gerwen en de Dutch Quinoa Group uit Sterksel de 'Ookworst' ontwikkeld. Het product bestaat voor 70 procent uit varkensvlees en voor 30 procent uit in Nederland geteeld quinoa.
Groothandel voor de foodservice Sligro gaat de worst verkopen. Ookworst kan daar per 50 stuks worden besteld voor 43,95 euro, schrijft het Eindhovens Dagblad.
Rens Kuijten van de Dutch Quinoa Groep ziet de samenwerking met de Heyde Hoeve als een logische stap. „De vraag naar verantwoord en eerlijk voedsel stijgt. We merken dat veel mensen nog wel vlees willen eten, maar wel minder en meer verantwoord. Deze worst voorziet in die behoefte. Het is een worst met minder vlees en meer vezels die lokaal wordt geproduceerd”, zegt hij in het Eindhovens Dagblad.
Varkensvlees is de laatste jaren steeds minder trendy. Hier moet volgens Tiny Scheepers van de Heyde Hoeve een einde aan komen.