AH legt voortaan ambachtelijke Brabantse vleeswaren in schap
In Brabant fietsen consumenten graag een rondje om voor ambachtelijke kwaliteit. De favoriete en meest populaire vleeswaren van vijf Brabantse topslagers tref je voortaan ook bij Albert Heijn winkels in Brabant. Later dit jaar volgen andere regio’s. Bovendien zijn ze nu ook online verkrijgbaar.
Vijf Brabantse topslagers
Maar liefst vijf Brabantse topslagers nemen deel in ‘Streeckgenoten’. Franc Pennings van Slagerij Pennings uit Veghel is alweer de vierde generatie werkzaam in de slagerij. Pennings: ‘Onze grootste trots is onze ambachtelijke zouterij waar wij nog steeds vele soorten ambachtelijke hammen produceren volgens traditioneel recept’.
Ook slager Ad Reinders komt uit een echte slagersfamilie. Reinders uit Eindhoven won met zijn vleeswaren al talloze (inter)nationale prijzen.
Dennis Merkx uit Kaatsheuvel nam de slagerij over van zijn grootvader en vader en is gespecialiseerd in bakbloedworst, tongworst, zult en balkenbrij.
De Eindhovenaar Theo Beerens vertegenwoordigt de vierde generatie van de slagersfamilie Beerens. Al op 6-jarige leeftijd wist Theo het recept van de berliner uit zijn hoofd. “Jonge als ge het mar nie verder vertelt”, aldus oma Beerens.
En als laatste slagerij in het rijtje, gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en met als slogan ‘Geproduceerd in het hart van Brabant’ runnen Peter van Rooij en Frank van Uden Van Iersel Vleeswaren B.V. Het tweetal staat bekend om zijn kwalitatieve ambachtelijke streekproducten.