Belgische supermarkt kiest andere eindbeer voor betere vleessmaak
Met de nieuwe label en eindbeer moet de boer een iets hogere vergoeding ontvangen om voor de consument gezonder vlees te produceren.
Delhaize wil de focus verleggen naar de smaakbeleving van het vlees en selecteerde één type eindbeer die volgens onze analyses het best beantwoordt aan de ideale smaakbeleving.
De leveranciers van Delhaize gaan enkel nog vleesvarkens kweken die de genetica geërfd hebben van de zogenaamde PIC Piétrainbeer.
Lijnzaad in voer
Naast een andere eindbeer krijgen de varkens ook voer dat door de toevoeging van lijnzaad rijk is aan omega 3 vetzuren. Met de varkenshouders die meegaan heeft de grootwarenhuisketen nieuwe afspraken gemaakt, om ook op vlak van smaak winst te boeken.
Extra bonus
Allemaal zullen ze vleesvarkens produceren met dezelfde genetica aan vaderszijde om de consument een betere en uniforme smaakbeleving te garanderen. De hogere kostprijs voor het aangepaste voeder krijgt de kweker volledig terugbetaald door de warenhuisketen, met als extra bonus 1 euro per dier waarvan het vlees met label in de winkelrekken ligt.
Verminderde vleesconsumptie
Delhaize hoopt hiermee het tij te keren van de verminderde vleesconsumptie en met het nieuwe varkensvlees willen ze consumenten opnieuw overtuigen om voor dit vlees te kiezen.