Beroepsverbod voor varkenshouder A.S. lijkt nergens op
58 respondenten vinden ‘dat het nergens op lijkt wat Varkens in Nood wil’: een beroepsverbod voor een collega varkenshouder. 23 respondenten scharen bij degenen die dat afwijzen. Zij vinden overigens wel dat het aantal handtekeningen dat Varkens in Nood verzamelde, circa 45.000 stuks als pleit voor zo’n beroepsverbod, een signaal geeft wat de maatschappij ervan vindt. Totaal staat daarmee circa 70 procent van de respondenten niet achter een beroepsverbod. Toch wil 23 procent van de respondenten wel zo'n beroepsverbod, wat in Nederland grondwettelijk onmogelijk is. Circa 7 procent heeft geen mening te hebben over onze stelling.
Stank valt mee
De werkzaamheden bij het ruimen van het door brand getroffen bedrijf vorderen gestaag. Een ter plekke bekende haalde de schouders op, toen de redactie van Pig Business een vraag stelde over de stank. Hij zei: "Dat is uiteindelijk best wel meegevallen. Ik denk dat ze er in Amsterdam veel meer last hebben gehad van de stank van deze dode varkens dan wij. Wij spreken er alle lof over uit hoe zorgvuldig en relatief snel men bezig is met de ruiming." Inmiddels zijn de kadavers afgevoerd, wordt verder gewerkt aan het puinruimen en is gestart met de verwijdering van het asbest dat op de weilanden terecht gekomen is.
Begrafenis
Alle dode dieren krijgen een begrafenis in op de stortplaats van Attero in Tilburg. Verwerking bij Rendac is vanwege de besmetting met asbest niet mogelijk. Het dierlijk materiaal is in dik plastic verpakt en wordt op de stortplaats direct met een laag grond bedekt.