Twee Didamse bedrijven verdacht van illegale asbestsanering
Na onderzoek bleken de bedrijven daarvoor niet de juiste papieren te hebben, de saneringen niet aan te melden bij de gemeente en de veiligheidsvoorschriften niet op te volgen. Dat blijkt uit informatie van het ANP. Er werd onder meer na een sanering asbest achtergelaten op een locatie, wat gevaarlijk kan zijn voor omwonenden.
Blootgesteld
Verder zijn de medewerkers van de beide bedrijven blootgesteld aan mogelijk gevaarlijke situaties. De bedrijven blijken op veel plekken in Nederland te hebben gewerkt. Die locaties zijn inmiddels aangemeld bij de gemeenten zodat die kunnen kijken of het veilig is. De twee eigenaren van de bedrijven, waarvan ook de administratie in beslag genomen is, worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid en het uitvoeren van illegale asbestsaneringen.
Het onderzoek wordt geleid door het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Het team Milieu van de politie werkt samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie SZW. De politie wil de namen van beide bedrijven niet prijsgeven. r