18/10: Pig Business thema-avond ‘Voeding’ in Nederweert-Eind
In zijn inleiding staat het samenstellen van de rantsoenen centraal en dus niet de techniek van het zelf malen en mengen. Van Acht: „Voeding is ongelofelijk complex, maar je moet het eenvoudig houden.” Zijn aanpak scheelt tijd, maakt het minder afhankelijk van technische storingen en is vrij van tussenopslag. Voor de insiders: een hamermolen ontbreekt op dit bedrijf. De techniek is nog ongeveer hetzelfde als tijdens de start in de tachtiger jaren. De natte en droge producten koopt Jos zelf in, soms zijn daar heel bijzondere bij. Hij maakt graag gebruik van zoals hij het betitelt: 'de duwmarkt.
Terugblik
Uiteraard blikt Jos van Acht ook terug op hoe hij ertoe kwam om zich op rantsoenoptimalisatie te richten. Als jonge varkenshouder schreef hij daarvoor op de Commodore 64 al computerprogramma’s. U zult ook zien in zijn presentatie dat hij qua automatisering met zijn tijd meegegaan is. De groeicurves en de eiwitbehoefte van de genetica, die hij gebruikt, zijn natuurlijk bekend. Echter, Van Acht kan daar haarfijn zijn cijfers overheen leggen en daardoor op het resultaat voeren: in goede en slechte tijden. Als meer of juist minder spek gewenst is. En soms komt hij tot bijzondere conclusies. En welke dat zijn? Dat hoort u tijdens zijn inleiding in Het Boerenerf te Nederweert-Eind.
Hier kunt u zich opgeven voor deze info avond
Workshops
Na de inleiding van Jos van Acht zijn er vanaf circa 20.30 uur vier workshops van 20 minuten. Experts van Boehringer Ingelheim, ForFarmers, Nuscience en Voergroep Zuid gaan met de bezoekers aan het werk over de mogelijkheden die er zijn om te sturen op het voerresultaat. Bekijk hier de informatie over de workshops op 18 oktober. De avonden zijn vrij voor varkenshouders.
Avondprogramma
19.15 - 19.30 uur: Inloop met koffie of thee
19.30 – 20.15 uur: Gastspreker Jos van Acht, Gassel (NBr.)
20.30 – 22.15 uur: workshop Voeding: sturen op voerresultaat
22.15 - 00.00 uur: Barpraat met een drankje en gehaktbal