Midden-Amerika consumeert meer varkensvlees

Met ruim 50 miljoen inwoners begint Midden Amerika een steeds belangrijker afzetgebied te worden voor varkensvlees en zijn er meer export mogelijkheden voor Europees varkensvlees.
Tussen 2012 en 2016 is de regionale varkensconsumptie in 2016 gestegen van 205.000 ton in 2102 tot 249.000 ton, wat een stijging van 21 procent betekent.
Vorig jaar was Costa Rica het land met de hoogste jaarlijkse consumptie per hoofd van de bevolking, met 14,4 kg, gevolgd door Panama (12,4 kg), Honduras (4 kg), Guatemala (3,7 kg), Nicaragua (2,7 kg) en El Salvador kg).
In 2016 werd 73 procent van het varkensvlees in Midden-Amerika zelf geproduceerd, terwijl 27 procent van het geconsumeerde varkensvlees werd hoofdzakelijk uit de VS en andere landen buiten de regio ingevoerd.
In 2016 concentreerde Costa Rica, Guatemala en Panama ongeveer 83% van de varkensproductie in de regio, terwijl de overige 17% in Honduras, Nicaragua en El Salvador werden geproduceerd.