Thema-avond Voeding 'Sturen op voerresultaat'
Wat behandelen we ditmaal in de Pig Business workshops?
Nuscience: ‘Een betere big door de juiste voeding voor het spenen!’
Een big bij de zeug is vooral gewend om zeugenmelk te verteren. Het is echter van groot belang om de big zo vroeg mogelijk te laten wennen aan het vaste voer dat na het spenen wordt verstrekt. De big moet niet alleen wennen aan de smaak en vorm, maar ook het verteringsstelsel van de big moet zich aanpassen aan het andere type voedsel. De gewenste aanpak is ook nog eens afhankelijk van het type big! Om de impact hiervan, en ook van andere voedingsaspecten te benadrukken, wil Nuscience u op deze avond graag een nadere uitleg geven. Deze workshop zal gepresenteerd worden door dierenarts Bruno van Calster, werkzaam bij Nuscience.
Boehringer Ingelheim: 'Moderne generatie groeibevorderaars'
In het verleden werden antibiotica ingezet als ‘groeibevorderaar’ om de technische prestaties van varkens te verbeteren. De interacties tussen bacteriën in de darm is complex. Van PIA is bekend dat deze de darm ontregelt, zorgend voor lagere groei en hogere voerconversie. Rutger Jansen, dierenarts bij Boehringer Ingelheim, gaat in op hoe je dit effect kunt voorkomen en hoe je interventies evalueert in voer om de gemaakte investeringen te rechtvaardigen.
ForFarmers: 'Optimaliseren en vooruit kijken'
Peter Haarhuis en Kasper Bekker van ForFarmers gaan in op de veranderingen in de markt, in het productieniveau, in genetica, etc. en hoe daar met voer op te sturen is. Hierbij is de centrale vraag hoe de aanwezige varkenshouders inspelen op deze veranderingen, hoe ForFarmers hierop inspeelt (innovaties, voeradvies, etc.) en hoe we hierbij gezamenlijk toe kunnen werken naar beter resultaat.
Voergroep Zuid: 'Voerrendement bepaalt uzelf!'
Twan van de Moosdijk van Voergroep Zuid gaat graag de dialoog aan met zijn relaties en de bezoekers om grondstoffen, samenstellingen, processen, logistiek en de toepassing van voeders continu te toetsen met de volgende systematiek: observeren, analyseren, adviseren, realiseren en evalueren met als doel: meer rendement op het boerenerf.