Vrees voor vers Facebook-vlees
Terwijl op Facebook de één het schande noemt dat vlees dat via Facebook zo verkocht wordt wat deels bedorven is, zien anderen geen enkele reden de aanbieder uit Esch te mijden. ,,Gewoon zelf opletten. Tot nog toe prima tevreden.” Verder gaan de reacties over het toezicht van de NVWA. ‘Dat de NVWA dit goed vindt in een land met doorgaans heel veel regeltjes.’ Merkwaardig genoeg blijkt dat het zo gewoon verkocht mag worden. Voor rauw vlees geldt geen limiet aan het aantal bacteriën (kiemgetal). Bij verhitting gaan de bacteriën dood. Maar achterblijvende toxinen kunnen je wel degelijk ziek maken.”
De labuitslagen kunnen volgens NVWA ook door de beugel: er is geen grens aan het aantal bacteriën op rauw vlees, omdat die tijdens het verhitten gedood zouden worden. Dit is natuurlijk koren op de molen van Esther Ouwehand. Zij meldde op Facebook: „Goed werk, @brabantsdagblad. Stuntvlees vol ziekmakende bacteriën. Iedere keer blijkt: vleesindustrie is gevaar voor mens en dier, maar politiek houdt hand boven het hoofd.” De Partij voor de Dieren heeft een debat hierover aangevraagd!