Directe voer-oplossingen voor varkenshouders centraal op thema-avonden Voeding
Ondanks dat de varkenshouderij vooroploopt met het gebruik van reststromen en ondanks de lage CO2-footprint van varkensvlees, zal de voetafdruk verder verkleind moeten worden door nog meer gebruik te maken van reststromen uit de voedingsindustrie. Ook het gebruik van alternatieve eiwitten zoals insecten, zeewier of algen zal de komende jaren meer ingeburgerd moeten raken bij de varkenshouderij. Van Haperen zal voorbeelden geven, waarmee varkenshouders direct aan de slag kunnen.
Blik op de toekomst
Van Haperen zal ook een blik op de toekomst richten waarin de voerindustrie samen met varkenshouders stappen moet maken om de Europese en Nederlandse doelstellingen te halen op het gebied van kringlooplandbouw. Wat kunnen varkenshouders nu al zelf doen en welke rol spelen de voerfabrikanten om ervoor te zorgen dat er duurzamer, maar tegelijk goed gevoerd kan blijven worden, zonder dat de technische resultaten eronder lijden en de kosten voor voer niet uit de pas gaan lopen?
Na afloop van de presentatie is er gelegenheid voor discussie en vragen.
Stikstof en voer
Op 23 september schuift ook POV-voorzitter Linda Janssen aan bij de thema-avond in Nederweert-Eind. Zij zal ingaan op, mogelijk op handen zijnde, nieuwe voermaatregelen voor de varkenshouderij en de bezwaren van de varkenshouderij tegen de stikstofmaatregelen, die Schouten voor de sector heeft afgekondigd.
Kom op 16 of 23 september naar onze thema-avonden Voeding bij FarmFocus in Dalfsen of Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. De avonden beginnen om 19.30 uur. Let op: vanwege Covid-19 worden alleen varkenshouders, medewerkers, studenten en pers toegelaten. Het maximum aantal gasten is 50.
Aanmelden voor Dalfsen kan hier
Aanmelden voor Nederweert-Eind kan hier
Lees deze maand meer Pig Business (themanummer Voeding). Ontvangt u ons vakblad nog niet? Vraag dan hier een proefnummer aan