Uitbreiding met vleesverkoop aan huis dankzij Covid-19
'Vleesverkoop aan huis loopt boven verwachting'
Zoon Job, kok van beroep, zat 10 weken thuis tijdens de lockdown vanwege Covid-19. „Ik ging thuis op ons legpluimvee- en vleesvarkensbedrijf mee aan het werk. Ik zag hoe vaak de eierautomaat bijgevuld moest worden en hoe die omzet steeg”, zegt Job van de Kruys. Familie van de Kruys heeft al zeven jaar een eierautomaat Luuëke aan de Trumpetweg aan de rand van de wijk Leuken in Weert.
Voor een gezinsbarbecue tijdens de lockdown maakte Job het vlees klaar. „Marineren, saté etcetera. Tijdens die barbecue ontstond het idee om ook vlees via onze automaat te gaan verkopen”, zegt de 21-jarige Job van de Kruys. Hij werkt al sinds zijn veertiende in de keukens van verschillende restaurants en is na een vierjarige studie gediplomeerd kok.
Professionele keuken
In het voormalige eierlokaal bouwde van de Kruys een professionele keuken. Varkensvlees komt van de eigen varkens. Een lokale slager beent het varken uit en Job marineert en verpakt het vlees, maakt schnitzels, satés etcetera. Kip koopt hij lokaal in.
„We kopen alles vers in. Ik verwerk het en in de shock freezer is het binnen een uur diepgevroren zodat de kwaliteit perfect blijft”, aldus van de Kruys.
De eierautomaat is nu uitgebreid met een vriesautomaat. Binnenkort komt de derde uitbreiding van de eierautomaat. Van de Kruys is tevreden over de vleesafzet. „De afzet loopt boven verwachting. Het is leuk om te doen naast mijn baan als kok en we krijgen veel positieve reacties van klanten”, zegt Job van de Kruys.