Vion wil bioslager Groene Weg ook in Duitsland introduceren
De Groene Weg, de biologische tak van de Nederlandse vleesleverancier Vion, wil ook biologische ketens voor varkensvlees in Duitsland opzetten. Die plannen heeft het bedrijf de afgelopen dagen gepresenteerd op de digitale vakbeurs Biofach.
De verkoop van biologisch vlees in de retail is in Duitsland vorig jaar met 55,5 procent gestegen tot 49.049 ton, een marktaandeel van 2,9 procent. Biologisch varkensvlees had in Duitsland een marktaandeel van 2 procent. Om te kunnen voldoen aan de vraag in Duitsland worden er grote hoeveelheden biologisch vlees uit Nederland en Denemarken geïmporteerd.
De Groene Weg, een zelfstandige dochteronderneming van Vion Food Group, heeft in Nederland een marktaandeel van 75 procent. Ruim honderd boeren leveren gemiddeld 2.300 varkens per week. De onderneming wil het Nederlandse concept nu ook intensiever bij Duitse boeren promoten, zodat er op middellange termijn vergelijkbare toeleveringsketens in Duitsland opgezet kunnen worden.