Varkensvlees blijft de meest geliefde vleessoort in Duitsland
Deze totale 59,73 kilo was meer dan driekwart kilo minder dan in 2016. Tien jaar gelden was de consumptie van varkensvlees nog 62.44 kilo. Toch is varkensvlees in Duitsland met afstand het meest geliefde soort vlees wat gegeten wordt. Gemiddeld aten de Duisters hiervan 35,8 kilo. Dat is 60 procent van de totale consumptie. Toch valt hier ook een afname op. Tien jaar geleden aten de Duitser nog ruim 40,5 kilo varkensvlees.
Pluimvee en ander gevogelte mag zich in een groeiende belangstelling verheugen. Hiervan werd vorig jaar 12.44 kilo verteerd door Duitse magen. Na de BSE-crisis is ook in Duitsland de belangstelling voor vlees in het hogere prijssegment weer gestegen. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie hiervan met 1.14 kg ofwel 12,9 procent naar 10,0 kilo. Verder speelt de consumptie van schaaps- en lamsvlees in Duitsland geen rol van betekenis in de voeding.
Tekst: Broer de Boer
Groeide op in de NOP, op een gemengd landbouwbedrijf. Na de HAS startte hij in 1980 bij de varkens K.I. Tien jaar later ging hij naast deze baan voor Agrio schrijven. Zijn landbouwkundige en technische kennis gebruikte hij vanaf 1996 als redacteur voor TNO en andere uitgevers. Sinds 2015 is hij weer actief als redacteur voor Pig Business.
Beeld: Susan Rexwinkel
Bron: Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung