Vion investeert 50 miljoen en wil inzetten op regionale productie
Met een totale investering van bijna 50 miljoen euro tot nu toe en de in 2020 gestarte uitbreiding van de productiecapaciteit op de locatie Altenburg, zal Vion Food Group vanaf deze zomer nog meer rekening houden met de trend naar meer regionaliteit – zowel onder consumenten als in de retail.
Met de levering van schapklare producten van vers, verwerkt en verpakt rund- en varkensvlees van één leverancier wil Vion inspelen op de toenemende behoefte aan regionale retailprogramma’s. Bovendien vermindert de CO2-voetafdruk en wordt deze verbeterd vanwege de kortere transporttijden het dierenwelzijn.
Investeringsplan
Tot de concrete maatregelen van Vion voor het opbouwen van deze gesloten regionale toeleveringsketen valt binnen een meervoudig investeringsplan onder andere:
- de uitbreiding van het portfolio van Vion-locatie Altenburg op het gebied van veredelen, verwerken en verpakken;
- de uitbreiding van de zeer moderne koelcapaciteiten in de varkensslachterij van Vion in Perleberg, Brandenburg;
- de ingebruikname van 9 nieuwe volautomatische verwerkingslijnen, onder andere voor de productie van voorverpakte verse producten van rund- en varkensvlees in Altenburg en Großostheim.
Vijf van de installaties worden in gebruik genomen in Altenburg, voorzien van innovatieve technologieën zoals verpakkingsrobots, porties snijden op hoge snelheid, precies in blokjes snijden en doseren en een hoogwaardige gehaktproductie. Vier van de lijnen verhogen de capaciteit van Großostheim voor toekomstige stijgingen in volume.
Bron: Vion