82 procent Duitsers steunt de varkensworst- en hamcultuur
Worst en ham zijn de Duitse eetcultuur. De overgrote meerderheid van de Duitsers zou niet zonder willen. „De cijfers moedigen ons aan om dit cultuurgoed te behouden. Uit het onderzoek blijkt dat varkensworst en ham meer zijn dan alleen voedsel voor mensen. Het maakt niet uit of het op de ontbijttafel of het dinerbord staat - onze producten maken gewoon deel uit van het traditionele dieet van mensen", zegt BVWS-voorzitter Sarah Dhem.
Ze stelt dat sinds een aantal jaren er het gevoel heerst dat het debat over hoe mensen de voeding van de toekomst vorm kunnen geven, steeds schever is geworden. Soms wordt het afscheid van worst en ham al ingeluid door tal van antivleeslobbyisten. Het onderzoek bewijst volgens BVWS dat deze producten midden in de samenleving verankerd zijn. „Ze creëren identiteit voor hele regio's. De consumptie van worst en ham per hoofd van de bevolking is al 20 jaar constant. Een groeiende productieontwikkeling van de worstproducenten komt aan deze vraag tegemoet", aldus Dhem.