Der Grüne Weg lanceert volledig Duitse biologische varkensvleesketen
Het bedrijf De Groene Weg van de Vion Food Group is al jaren de grootste leverancier van biologisch vlees in Nederland en een vaste partner voor de Duitse handel en verwerkende industrie. Via de dochteronderneming Der Grüne Weg is recent begonnen met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen. Het bedrijf heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.
Met het aanbod van biologisch varkensvlees van Duitse origine kan Der Grüne Weg nu ook voldoen aan de 5xD-voorkeur van Duitse consumenten waarbij geboorte, opfok, afmest, slacht en verwerking van de dieren – ook in het biologische segment – in Duitsland plaatsvinden. Bij de samenwerking met Der Grüne Weg gelden voor Duitse varkenshouders dezelfde voorwaarden in de keten als voor Nederlandse varkenshouders.
Der Grüne Weg biedt in plaats van de gebruikelijke wekelijkse prijsstelling een systeem waarbij vier keer per jaar de varkensprijs wordt vastgesteld op basis van markt- en kostprijsontwikkelingen. De Duitse boeren profiteren bovendien van een afnamegarantie en een contract van onbepaalde duur. Deze voorwaarden geven de boer de nodige planningszekerheid en stabiliteit om zijn biologische bedrijf verder uit te bouwen, aldus de Vion Food Group.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Susan Rexwinkel
Bron: Vion Food Group