Kistje met Nederlandse landbouwproducten voor Adema tijdens NLvoedt
Na meer dan 45 jaar werd het parlementaire jaar niet met de bekende Binnenhof BBQ maar met walking dinner afgesloten. Vanwege de verbouwing van het Binnenhof was een barbecue dit jaar niet mogelijk. De samenwerkende voedselproducenten grepen dit aan om NLVoedt te introduceren.
Themaweek afgerond
NLvoedt werd geopend met de overhandiging aan landbouwminister Adema van een speciaal kistje met Nederlandse producten. Die zijn in de Week van het Nederlandse Voedsel verzameld. Met de overhandiging werd deze themaweek symbolisch afgerond.
Uitstekende reputatie
Gert-Jan Oplaat: ‘Nederlandse producten kennen een lange historie en wereldwijd een uitstekende reputatie. En het mag duidelijk zijn: we zijn trots op het mooie, eerlijke voedsel dat ons land produceert. Dat mag ook in Den Haag gezien, gehoord en geproefd worden.’
Stikstof en voedselproductie
Laurens Hoedemaker: ‘De afgelopen maanden hebben de Kamer en het Kabinet veel gesproken over landbouw, stikstof en voedselproductie in Nederland. We willen aan het einde van het parlementaire jaar aandacht vragen voor datgene waar het uiteindelijk om gaat: lekker en gezond eten uit Nederland.’
Duurzame productie
De minister nam met een dankwoord het kratje in ontvangst: ‘Ik zie hier een gevarieerd aanbod. Dat moeten we koesteren. De samenleving vraagt om een duurzame productie en als de sector daarin een stap voor kan blijven, dan zijn we met elkaar echt goed bezig.'
Op maat bediend
Namens de Nederlandse voedingsmiddelensector zorgde chef-kok Edgar Buhrs en zijn brigade voor een gevarieerd assortiment aan versproducten van Nederlandse topkwaliteit. In het kader van de duurzaamheid en het voorkómen van verspilling werden bezoekers op maat bediend.
NLvoedt is een initiatief van de samenwerkende Nederlandse voedselproducenten.