Steeds meer vega-producten uit Oss
In Duitsland is Like Meat één van de grootste spelers op het gebied van vegetarische en veganistische gerechten. De vraag naar vleesvervangers is in Duistland zó groot dat de firma ook in Oss uit haar voegen is gegroeid. In het Osse havengebied wordt daarom binnenkort een tweede locatie geopend, om de producten te verpakken en over te slaan. Like Meat-producten zijn overigens op de Nederlandse markt overigens niet verkrijgbaar.
Straks 125 man
De productielocatie van Like Meat aan de Reggestraat is al sinds eind 2015 in gebruik. Daar werken circa tachtig mensen, grotendeels uitzendkrachten en daarmee komt de totale werkgelgenheid op 125 man. Door de snelle groei werd al een tijdje koel- en vriesruimte gehuurd Vice Versa. Dat bedrijf verzorgt overigens ook de nieuwbouw op de tweede locatie. Like Meat in Düsseldorf kon geen reactie geven op de hoeveelheid voedsel die ze jaarlijks afzetten. Het blijkt dat Like Meat in Oss samenwerkt met branchegenoot Dalco Food.
Nog steeds rek
Marian Wagemakers, woordvoerder van Dalco Food ziet de vraag naar vleesvervangers groeien en de smaak verbeteren. „En er valt nog een wereld te winnen”, zegt ze in een interview in het Brabants Dagblad. „Denk aan vleesvervangers in kant-en-klaarmaaltijden, bij restaurants of bij de Hema. De rek is er nog lang niet uit.” Marian Wagemakers werd onlangs ondernemer van het jaar. De grondvesten voor dit bedrijf werden dertig jaar geleden al gelegd. Het bedrijf levert nu over de hele wereld voornamelijk vegetarische gerechten. Van de McDonald’s in Oostenrijk tot de Subway in Amerika. Op de twee locaties die Dalco heeft wordt inmiddels jaarlijks circa 15.000 ton voedsel geproduceerd, waarvan driekwart vegetarisch. Dat is praktisch net zoveel als bij de beroemde Unox-fabriek van Unilever in Oss, die vorig jaar overgenomen werd door Zwanenberg.